Sociala medier i världens mest konservativa bransch

View Comments

3 message
Please Comment 17 dec. 2009
Jag jobbar med en del rådgivande uppdrag åt Juristjouren. Nu är det äntligen klart att Juristjouren börjar erbjuda fri juridisk rådgivning på Facebook. I likhet med till exempel Vårdguiden kommer Juristjouren att ha en Facebook-sida där medlemmarna kan följa juridiska nyheter, ställa frågor och läsa vad andra skrivit. Dessutom vill man hitta nya praktikanter.

Man har varit orolig för att ge sig in i sociala medier. Främst ser man en risk att alltför många missbrukar rådgivningen och ställer frågor som inte är på allvar eller där svaret är alltför lätt att ta reda på själv. Då kommer det att ta för mycket resurser från rådgivarna, så att andra frågor inte kan besvaras. Jag tror inte man behöver vara så orolig för det. Sociala medier är ofta självsanerande, det vill säga trots att alla kan skriva vad de vill så håller sig de allra flesta inom gränserna för vad som är accepterat (se till exempel mitt inlägg om hur kulturella normer styr sociala medier).

De flesta av Juristjourens anställda finns på Facebook och majoriteten av kunderna finns där. Så det är egentligen absurt att inte finnas där. Samtidigt är juridik ett ovanligt svårt område eftersom det har tendens att dra till sig många rättshaverister och människor som mer eller mindre gjort det till en hobby att driva ärenden mot staten och olika företag. Så det finns faktiskt en viss risk att man kommer fram till att satsningen inte lönar sig. Men vi vill helt enkelt utmana de sociala medierna och se om de kulturella normerna i sociala medier håller även för juridik.


Spara / dela:
blog comments powered by Disqus

PROJEKTLEDARE / WEBBSTRATEG

Beerware! All text
får återanvändas. Läs här.
vd-blogg.se