socialstyrelsen.se är Sveriges 4:e bästa myndighetssajt

View Comments

0 message
Please Comment 12 nov. 2009

När vi startade projektet med att göra om socialstyrelsen.se satte vi upp som vision att bli Sveriges bästa myndighetswebbplats 2012. Vi har genomfört en väldigt stor förändring av webbplatsen, men bakom det ligger ännu större förändringar av arbetssätt och synsätt internt. Vi har till exempel gått från cirka 150 personer med behörighet att redigera på webben till cirka 20, för att på så sätt professionalisera och fokusera arbetet.
Med en helt ny webbplats och dessutom en helt ny organisation är det mycket som behöver "sätta sig" och trimmas in.

Vi blev därför väldigt glatt överraskade av att redan två månader efter lansering nomineras till InternetWorlds lista över Sveriges 100 bästa sajter. Igår ägde prisutdelningen rum och socialstyrelsen.se hamnade på plats 63. Redan nu ligger bara tre myndigheter före på listan, så utsikterna är goda att vi uppnår visionen.

– Det är verkligen roligt! Projektgruppen har lagt ner enormt mycket arbete på webbplatsen och här ser vi resultat, säger generaldirektör Lars-Erik Holm. De har också gått före oss andra. De bröt upp stuprören när vi bara hade börjat fundera på omorganisationen, och gick till ett utifrån och in-perspektiv. Ett arbete som kanske inte var så tacksamt internt alltid men som lönade sig.

Se hela listan hos InternetWorld.
Spara / dela:
blog comments powered by Disqus

PROJEKTLEDARE / WEBBSTRATEG

Beerware! All text
får återanvändas. Läs här.
vd-blogg.se