Conversational Management

View Comments

0 message
Please Comment 3 juni 2010
Idag gästbloggar jag om management på Mindpark.

När Henry Ford anställde personal i sina fabriker ville han ha de personer som ifrågasatte minst. Arbetet delades in i strikta moment och var och en gjorde sin sak utan att blanda sig i andras jobb och utan att försöka förbättra det. Det var till en början frustrerande för Ford, han lär bland annat ska ha sagt "Why is it every time I ask for a pair of hands, they come with a brain attached?" Idag känns detta synsätt främmande för de flesta.

Men ändå. I många organisationer jag jobbat i så ser ledningen fortfarande på arbetet och de anställda på samma sätt som Henry Ford gjorde för 100 år sen. Nu pratar man sociala medier och fler och fler förstår betydelsen av konversation för marknadsföring och kommunikation med kunder. Men få har förstått hur djup den förändring som sker faktiskt är.  Ledarskapet och organisationen måste förändras i grunden.

Conversational Management handlar om transparens, delaktighet och öppenhet, om tvärfunktionella team, om att uppmuntra ständig förändring och förbättring, om att använda värdegrund och mission som främsta styrmedel. Det gamla paradigmet var chefens "jag kräver". Det nya paradigmet är allas gemensamma "jag bidrar".

Spara / dela:
blog comments powered by Disqus

PROJEKTLEDARE / WEBBSTRATEG

Beerware! All text
får återanvändas. Läs här.
vd-blogg.se