Sociala medier för mediets egen skull

View Comments

3 message
Please Comment 12 juni 2010
Min 91-åriga farmor konstaterade idag att "nu är det ju inte modernt att se på teve längre, det är bara pensionärer som gör det". Det ligger mycket i det - teve förlorar mark till förmån för bland annat sociala medier.

Men hon sa också något annat som jag tycker är tänkvärt i sammanhanget. "När teven kom slutade folk umgås. Framförallt kvinnorna skulle alltid iväg och se på tv. Till slut slutade man gå hem till varandra eftersom alla ändå skulle se på teve. Man tittade inte som idag för att se något man tyckte var bra - man tittade för att det var rörliga bilder."

Det sätter lite perspektiv på tillvaron tycker jag. Sociala medier är här för att stanna - precis som teven. Och sociala medier är ett paradigmskifte, betydligt större än teven. Men tyvärr är det många som använder sociala medier för mediets egen skull, precis som med teven på den tiden. Till exempel politiker som "finns på Twitter" inte för att kommunicera, bygga relationer eller bevaka omvärlden utan enbart för att det är Twitter.
Spara / dela:
Etiketter:
blog comments powered by Disqus

PROJEKTLEDARE / WEBBSTRATEG

Beerware! All text
får återanvändas. Läs här.
vd-blogg.se